KRESZ-Faktor
2017. április 11. 23:03

Indul a KRESZ-Faktor, az elsősorban fiataloknak, azon belül is a friss jogosítványosoknak szóló tesztsorozat és kreatív vetélkedő, amely a biztonságos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Naponta hallunk, látunk elrettentő, sőt, olykor tragikus közlekedési híreket, s a statisztikák azt mutatják, hogy a közúti közlekedés legveszélyeztetettebb csoportját a 15 és 30 év közötti fiatalok alkotják. Gyakori probléma a gyorshajtás, a biztonsági öv használatának mellőzése, alkoholos befolyásoltság, illetve a friss jogosítvánnyal rendelkező sofőröknél a túlzott önbizalom és a megfelelő rutin hiánya.

A KRESZ-Faktor nem csupán a figyelmet szeretné felhívni a problémára, hanem a maga eszközeivel ahhoz is igyekszik hozzájárulni, hogy a fiatalok nagyobb biztonságban lehessenek az utakon. Az első fordulóban (március 28-tól) a játékosok online teszt kitöltésével tehetik próbára KRESZ- és vezetéstechnikai tudásukat. A második forduló már a Facebookon zajlik (május 3-tól), amely során a kreativitásra helyezzük a hangsúlyt! A forduló résztvevőinek azonosítaniuk kell egy a lakóhelyükön megtalálható veszélyes közlekedési helyszínt, majd megoldást kell javasolni egy jópofa videó-blog (maximum 1 percben) feltöltésével a Facebookra, #kreszfaktor megjelöléssel.

Az értékelést szakmai zsűri végzi, melynek tagjai a közreműködő szakmai partnerek közül kerülnek ki, Michelisz Norbert autóversenyzővel kiegészülve, aki nem csupán ismertsége, hanem hitelessége okán is jó üzenetet közvetíthet a fiataloknak. A végeredménybe az egyes videók lájkjait is beleszámítjuk. A döntőbe 50 játékos jut, azok, aki a legtöbb pontot érték el az első két fordulóban – ők a Hungaroring versenypályán mérethetik meg magukat elméleti és ügyességi feladatok kombinálásával (2017. június 13.).

A kampány Facebook oldala: http://www.kreszfaktor.hu/hu/kezdolap )

Játssz és nyerj! Töltsd ki a tesztet, bizonyítsd, hogy megvan benned a KRESZ-Faktor és legyen tiéd a főnyeremény, a Volkswagen up! Up the game! Játékra fel! A közlekedés a te világod? Autózásra születtél? Bizonyítsd! Csatlakozz a KRESZ-Faktor mezőnyéhez, töltsd ki a tesztet, és legyen a tiéd a főnyeremény, a Volkswagen up! Friss a jogsid, de az utakra vágysz? Tiéd lehet egy Volkswagen up!, ha részt veszel a játékban, és kitöltöd a tesztet a KRESZ-Faktor oldalán. Játékra fel!

 

Szerző: grsphungary

GRSP Magyarország Egyesület, 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5.; Tel.: 371-5944, Fax: 371-5899; grsphungary@grsphungary.hu