Konferencia június 8-án (Regisztráció)
2015. május 27. 16:34

A GRSP Magyarország Egyesület szakmai konferenciát szervez 2015. június 8.-án, hétfőn, 9.00 órai kezdettel a Lurdy házban "A közlekedésbiztonsági adatok reformjára épülő tudatos partnerség a biztonsághoz vezető úton" címmel.

Szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődőket! A részvétel díjmentes.

A konferenciára regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://docs.google.com/forms/d/1N1aVATcTT4UDTk2O2Lf0GipyCtdtDMFLNUHcsAKiPnw/viewform?c=0&w=1

A konferencia fő célja, hogy betekintést nyújtson a hazai közúti közlekedési baleseti adatok gyűjtési, feldolgozási folyamatába, valamint hogy a nemzetközi GRSP szárnyai alatt, Brazíliában megvalósult jó példa segítségével szemléltesse, hogy az önkormányzatok nagyobb elköteleződése és széleskörű partnerség kialakításával milyen hatékony helyi programok valósulhatnak meg. Bemutatásra kerül, hogy a közúti közlekedésbiztonsági adatok gyűjtésének reformja, a különböző forrásokból (pl. egészségügy és mentőszolgálatok) származó adatok integrálása milyen módon segítette a helyi törekvéseket egy pontosabb helyzetfelmérést és utánkövetést lehetővé téve. Szó esik majd eme jó gyakorlat hátteréről, az önkormányzati szerepvállalásról, a partnerségről, a program elemeiről, a buktatókról és a sikerekről is. 

Mindemelett hazai szakemberek bemutatják a magyarországi adatgyűjtési gyakorlatot és rávilágítanak ennek hatékony elemeire és a fejlődési lehetőségekre is. Említésre kerül a balesetek egészségügyi vonzata, az egészségügyre háruló teher és feladatok. Szó esik az Európai Unió törekvéseiről, a balesetekben súlyosan megsérült személyek számának beemeléséről a célok közé, valamint az egészségügyben keletkezett adatok közlekedési baleseti statisztikába integrálásának tervéről. Hazai elképzelések a biztonságos városokról, illetve a települések közúti közlekedésbiztonsági stratégiájának kidolgozásáról is szó esik.

A konferencia bővebb porgramja és további részletek az alábbi dokumentumban megtekinthetők.

 

Szerző: grsphungary

GRSP Magyarország Egyesület, 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5.; Tel.: 371-5944, Fax: 371-5899; grsphungary@grsphungary.hu