2007. évi kampányok

Biztonsági öv elől és hátul is

A korábbi évekhez hasonlóan az Egyesület 2007-ben is a biztonsági öv viselésének fontosságára irányította rá a figyelmet. A kampány célja, hogy felhívja a járművezetők és a járművek utasainak figyelmét a hátsó biztonsági öv használatára. A 2007. évi kampány során a korábbi, főként óriásplakátra épülő kampány helyett a televíziós megjelenésre koncentráltunk. Az új képi megjelenítés a kisgyermeket és a játékmackót helyezte középpontba.

 

A kampány 2007. szeptemberében kezdődött. Keretében az országos televíziós csatornákon több mint 120 alkalommal vetítették a kampány kisfilmjét, emellett 60 000 darab szórólapot osztottunk ki autósoknak budapesti és vidéki bevásárlóközpontok parkolóiban. A televíziós megjelenés a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a tervezett 1 hónap helyett 3 hónapon át tartott, karácsony előtt sugározták az utolsó klipet.


A fő irányvonal mellett voltak úgynevezett kisebb programok is, mint például a „Buli sofőr” program, amelynek lényege, hogy speciális „Buli Sofőr”-ös trikókba öltözött fiatalok látogattak meg Budapesten, Balatonon és vidéki városokban kb. 50-70 szórakozóhelyet, és megkérdezték az ott lévő fiatalokból álló társaságokat, hogy van-e köztük buli sofőr, vagyis olyan önként felajánlkozó személy, aki aznap este lemond az alkohol fogyasztásáról, és a szórakozás végén a barátait autóján hazaviszi. Ha a válasz pozitív, akkor ajándékot kaptak, ha nem volt ilyen a társaságban, akkor a hostessek felhívák a figyelmet az ittas vezetés veszélyére.

Mindemellett 2007-ben mintegy 120 mentőgépkocsi-vezető vett részt vezetéstechnikai továbbképzésben, ebből 20 járművezető továbbképzését a GRSP Magyarország Egyesület támogatta.

A személygépkocsiban utazók biztonságiöv használata Magyarországon c. felmérést itt érheti el.

A személygépkocsiban utazók biztonságiöv használattal kapcsolatos attitűdjeinek elemzését itt érheti el.

GRSP Magyarország Egyesület, 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5.; Tel.: 371-5944, Fax: 371-5899; grsphungary@grsphungary.hu