2009. évi kampányok

Biztonsági öv

Elkészült a biztonsági övek és gyerekülések használatával kapcsolatos módszertani kézikönyvünk magyar fordítása, mely kiadványból a nyomdai munkákat követően több mint 200 darab áll rendelkezésünkre.

Az ORFK–OBB-vel közösen a módszertani anyagra alapozva egy komplex programot hajtunk végre. A program két különböző szinten megtartott workshopból, valamint egy pilot (próba-) projektből áll.

A workshopok alkalmával először kiválasztott vezetők, utána a végrehajtásban érdekelt szakemberek kapnak tájékoztatást a módszertani anyagról. Ezt követően kerül sor egy kiválasztott megyében a gyakorlati megvalósításra. Célunk, hogy hathatós segítséget nyújtsunk a közlekedésbiztonsággal foglalkozó szakembereknek a passzív biztonsági eszközök használati arányának növeléséhez.

 Hatástanulmány

Elkészítettük az ősszel kihelyezett biztonsági öves táblák hatástanulmányát. A tanulmány innen letölthető.

 "Nézzen körül" - kampány a gyalogosokért

 A gyalogosoknak szóló kampányunkat 2009-ben is folytatjuk. Különös figyelmet szentelünk annak, hogy az általunk indított kampányok valóban célt találjanak, azaz jelen esetben hatásosan, észrevehetően hívják fel a figyelmet a zebrán való körültekintő áthaladásra. Ezért elkészíttettük az ősszel felfestett járdagrafikák hatástanulmányát, amely az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

A járdagrafikák észlelésének és hatásának vizsgálata (2009)

 

GRSP Magyarország Egyesület, 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5.; Tel.: 371-5944, Fax: 371-5899; grsphungary@grsphungary.hu